Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Afval heeft toekomst
010 415 17 75

Maatschappelijk Verantwoord ondernemen

De A&M Groep is een sociale onderneming met oog voor de maatschappij. Wij hebben onze aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen vastgelegd in het overkoepelende keurmerk: de MVO Prestatieladder. Dat betekent dat we in onze dienstverlening rekening houden met mens, milieu en een gezond bedrijfsrendement. Hier is ook onze bedrijfsstrategie op gericht.

Zo hebben we een milieubeleid waarin we actief sturen op het terugdringen van onze CO2-footprint. Dat lukt ons voor het derde jaar op rij. Onze maatschappelijke betrokkenheid laten we zien door verschillende maatschappelijke initiatieven, voornamelijk in de regio Rotterdam. Tot slot is ook een positief bedrijfsresultaat belangrijk voor het realiseren van onze langetermijndoelstellingen. De A&M Groep is een financieel gezonde onderneming met ruimte voor investeringen en innovatie.

CO2-Prestatieladder

Bekijk de pagina van A&M Recycling op de website van SKAO (Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen): https://www.co2-prestatieladder.nl/certificaathouders/A_M_Recycling_B_V

MVO Publicaties

Sociale werkvoorziening

Wij voelen ons verantwoordelijk voor onze directe omgeving. A&M Recycling wil kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit bereiken wij onder andere door ons partnership met DWZ in Goes. Dit is een bijzonder leer-werkbedrijf en onderdeel van Zeeuwse Gronden en React.

Wij bieden DWZ opdrachten aan, waarbij het personeel demontagewerkzaamheden kan uitvoeren op ons terrein, onder begeleiding van onze medewerkers. Op deze manier helpen wij onze opdrachtgevers bij het realiseren van hun doelstellingen voor sociaal ondernemen (SROI) en het voldoen aan de voorwaarden van de participatiewet. Sinds kort hebben we met de Resource Innovation Hall ook een sociale werkvoorziening in Rotterdam. Het afgelopen jaar heeft A&M Recycling in totaal bijna 25.000 sociale uren werk laten verzetten voor haar opdrachtgevers.


Certificaten

De kwaliteit van onze dienstverlening hebben we bestendigd in de benodigde certificaten en vergunningen. Zowel A&M Recycling als recent ook In2Waste zijn ISO 9001, ISO 14001 en VCA** gecertificeerd. De certificaten gelden tot en met 2023. ISO 9001 is de wereldwijd erkende norm voor kwaliteitsmanagement. ISO 14001 is de internationale certificering voor milieumanagementsystemen. VCA** is gericht op de veiligheid van een organisatie en haar werkprocessen. De twee sterren geven aan dat het om de veiligheid in alle facetten van het bedrijf gaat.

Naast deze certificaten voldoen we ook aan de criteria voor het behandelen en verwerken van e-waste. Verder heeft A&M Recycling de certificaten voor de CO2 Prestatieladder en de MVO Prestatieladder. Eind 2021 is hier een nieuw certificaat aan toegevoegd. De Safety Culture Ladder bestendigt het veiligheidsbewustzijn van het bedrijf.

Die continue aandacht voor de juiste certificering is uniek in de markt, en geeft opdrachtgevers het vertrouwen dat nodig is in een duurzame samenwerking.

Wat kan u doen?

Wij moedigen al onze medewerkers en externe belanghebbenden aan om actief deel te nemen aan onze inspanningen voor CO2-reductie door hun innovatieve ideeën en suggesties aan te dragen. Samen kunnen we een positieve impact maken op het milieu. Stuur je ideeën naar h.rath@amrecycling.org.

Blijf op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief