Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Afval heeft toekomst
010 415 17 75

Op zaterdag 24 februari is de nieuwe vestiging van de A&M Recycling Groep aan de Dintelweg in Rotterdam Europoort officieel geopend. Met 3 vestigingen verdeeld over Rotterdam Europoort, Rotterdam Botlek en Barendrecht kunnen wij zowel lokaal, nationaal en internationaal onze relaties en stakeholders optimaal van dienst zijn.

De oorspronkelijke werf van 3.000 m2 is uitgebreid tot een Innovation Plant van meer dan 10.000 m2. Bij de ontwikkeling van het nieuwe terrein is heel bewust gekeken naar het hergebruik van duurzame bouwmaterialen. Waar het mogelijk was zijn er duurzaam geproduceerde of gerecyclede bouwmaterialen, die weinig energie vergen bij de verwerking, toegepast. Er is duidelijk gekozen voor kwaliteit en voor beter functionerende producten met een langere levensduur.

Voorbeelden zijn de toegepaste terreinverhardingen en de oppervlaktebehandelingen, die conform de technische bepalingen van de Standaard RAW par 30.2 Bitumineuze oppervlaktebehandelingen zijn toegepast. Andere voorbeelden zijn de houtskeletbouw van het kantoorpand, de warmtepomp voor de verwarming van de kantoor- en kleedruimtes, het duurzame verlichtingsprogramma en de volledige inrichting van de kantoorruimtes die zijn afgestemd op de thema’s lucht, water en aarde die alle drie weer samenkomen in de prachtige ontvangst- en presentatie ruimte

Eén van de eye-catchers op het buitenterrein is de explosieveilige opslagruimte die we zelf hebben ontwikkeld voor het opslaan van diverse soorten accu’s en batterijen. Het terrein beschikt verder over een 60 tons geijkte weegbrug, diversiteit aan laad- en losvakken, die kunnen worden ingericht voor de te ontvangen materialen. De vestiging ligt midden in het hart van de grote industrie en is met recht dus de ideale uitvalsbasis voor industriële ondernemingen en hun aannemers voor het laten afvoeren en demonteren van incourante installaties en materialen.

Naast onze gebruikelijke certificaten zoals u die van A&M Recycling kent, zijn wij op deze vestiging WEEELABEX gecertificeerd. Als enige partij in de regio kunnen en mogen wij conform de WEEELABEX-wet diverse elektronica ontvangen en verwerken. Met de inrichting van een sorteerstraat, shredderfaciliteiten en afgesloten en beveiligde ruimtes, bieden wij onze relaties een vertrouwelijke vernietiging en verantwoorde recycling van afgedankte apparatuur, installaties, computers en componenten aan.

In2Waste In de praktijk is het vinden van de juiste wegen naar de volgende bestemming van uw afval en grondstoffen minder simpel. De nieuwe wereld vraagt een andere manier van denken. Voor dit soort vraagstukken biedt In2Waste, ons kennis- en adviescentrum u de helpende hand. In2Waste opereert eveneens vanaf onze Innovation Plant aan de Dintelweg waar vanuit wij u verder kunnen helpen als het gaat over vraagstukken met betrekking tot duurzaamheid, MVO en circulaire economie. De kerncompetentie van In2Waste is het 1. adviseren en operationeel coördineren van complexe recyclingprocessen en grondstoffenproblematiek. Binnen deze kerncompetentie streeft In2Waste ernaar om de 2.circulaire economie maximaal in te zetten voor een optimale recycling van grondstoffen waarbij oog is voor 3.sociaal maatschappelijke synergie met een volledig van 4. A tot Z klant specifiek proces. Als Innovation Plant is deze locatie dan ook uitermate geschikt voor custom made presentaties, onderzoek en advisering over “De Nieuwe Wereld”. Kortom een uitbreiding die voor de A&M Recycling Groep bijdraagt aan de groei, past in de ontwikkelingen binnen de recyclingmarkt en voldoet aan de eisen die verwacht worden bij “De Nieuwe Wereld”, op weg naar een duurzame samenleving!


Blijf op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief