Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Afval heeft toekomst
010 415 17 75

In de periode van 13 mei tot en met 6 juni hebben tien basisscholen in de Hoeksche Waard deelgenomen aan de E-waste Race. Hierbij was het de bedoeling om zoveel mogelijk afgedankte elektronica in te zamelen op school. Dit wordt aan het einde van de race opgehaald bij de scholen door de afvalinzamelaar van de Hoeksche Waard; RAD.

Aan de E-waste Race waren diverse leuke prijzen aan verbonden, waaronder een bezoek aan het wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam, aangeboden door Weee Nederland, maar ook een bezoek aan de Innovation Plant van de A&M Recycling Groep behoorde tot de prijzen.

Op dinsdag 25 juni bracht groep 8 van basisschool de Eben-Haëzerschool uit Oud-Beijerland een bezoek aan ons terrein in de Europoort Rotterdam. Hier kregen de kinderen een rondleiding, informatie over recycling en konden zij, onder begeleiding, van de specialisten van In2Waste Solutions, afgedankte elektronica zelf demonteren. In2Waste is een kennis- en innovatiecentrum binnen de A&M Recycling Groep en is gespecialiseerd in vraagstukken met betrekking tot circulaire en sociale economie. Op deze manier zijn de kinderen niet alleen betrokken bij de inzameling, maar ook bij de verwerking van Elektronica. Wij vinden het belangrijk dat innovatie, educatie en sociale werkgelegenheid hand in hand gaan.

In onderstaand artikel (Algemeen Dagblad, 26-06) is onder andere te lezen dat de kinderen geen idee hadden hoe deze elektronica verwerkt zou worden. Bijvoorbeeld; een telefoon kennen kinderen allemaal wel, maar dat er hartstikke veel grondstof­fen in zitten weten ze vaak niet. Kortom een leuke, maar leerzame manier om kennis te maken met het inzamelen en scheiden van elektronica.

Blijf op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief