Cookie preferences
SettingsI agree
Waste has a future
010 415 17 75

In het eerste half jaar van 2021 heeft de A&M Groep haar CO2-uitstoot weer weten te reduceren. De uitstoot in de eerste maanden van dit jaar was 11,9 ton CO2 per tonnage ingezameld metaal. Vorig jaar was dit nog ruim 13. Hiermee werkt de A&M Groep succesvol aan haar vernieuwde en verscherpte reductiedoelstelling.

Eind 2020 behaalde de A&M Groep haar reductiedoelstelling die voor dat jaar was gesteld: 20% reductie ten opzichte van het jaar 2013. Nu wordt de lat hoger gelegd. Voor eind 2025 wil het bedrijf een CO2-reductie behalen van 25% ten opzichte van 2020. Dat betekent: een hoger percentage in een kortere periode.Eind 2020 behaalde de A&M Groep haar reductiedoelstelling die voor dat jaar was gesteld: 20% reductie ten opzichte van het jaar 2013. Nu wordt de lat hoger gelegd. Voor eind 2025 wil het bedrijf een CO2-reductie behalen van 25% ten opzichte van 2020. Dat betekent: een hoger percentage in een kortere periode.

Grote stap met zonnepanelen

De A&M Groep werkt op verschillende manieren aan het reduceren van haar footprint. De grootste stap werd gezet met de aanleg van zonnepanelen op het complete dak van de vestiging aan de Montrealweg. Hiermee voorziet de A&M Groep in de energievoorziening van de bedrijfsvoering.

Verder verduurzamen

Verder wordt het materieel waar het kan geƫlektrificeerd. En worden de mogelijkheden van waterstof onderzocht. Hiermee sluit de A&M Groep aan op de ontwikkelingen in de Rotterdamse haven.

Complete CO2-footprint

De A&M Groep publiceert haar uitstoot in een helder overzicht. Bekijk de CO2-footprint op: https://www.amrecycling.nl/files/infographic-21-1.pdf

Stay informed through our newsletter