Cookie-Benutzereinstellungen
EinstellungenZustimmen
Abfall hat Zukunft
010 415 17 75

Op vrijdag 9 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Tijdens deze dag worden op duizenden scholen in Nederland duurzame acties uitgevoerd. Van het scheiden van afval tot een circulair gastcollege, van een energiechallenge tot een kledingruilbeurs. Kijk op www.dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl voor de acties. Of organiseer zelf een actie op de school van uw kinderen.

De Dag van de Duurzaamheid is een belangrijk moment in het jaar om duurzaamheid bij de jongere generatie onder de aandacht te brengen. Bij A&M Recycling proberen we duurzaamheid structureel onder de aandacht te houden. En niet alleen in woord, maar juist ook in gedrag. Wanneer kinderen en jongeren nu milieubewust leren handelen, maken zij ook later de juiste keuzes.

Aandacht voor duurzaamheid op basisscholen

Op verschillende manieren werken wij aan het stimuleren van duurzaam gedrag. Voor de basisschoolkinderen verzorgen we regelmatig gastcolleges over duurzaamheid en circulair ondernemen. Verder verzorgen we excursies op onze werkplaatsen. Ook zijn we ieder jaar in de zomervakantie te vinden op Jeugdvakantieland in Rotterdam. Op ons speciale circulaire recycling- en demontageplein kunnen de kinderen onder begeleiding PC-kasten en andere elektronica demonteren.

Partnership met hogescholen

Voor de oudere jeugd is eveneens aandacht. Zo heeft A&M Recycling een strategisch partnership met Hogeschool Rotterdam. In zogenoemde Field Labs werken studenten aan praktijkgerichte studieopdrachten die zowel de studenten als A&M Recycling en kenniscentrum In2Waste verder brengen.

Doorstromen naar duurzaam werk

Studenten van de Hogeschool Rotterdam, maar ook van mbo-instellingen en universiteiten kunnen door het contact met A&M Recycling mogelijk doorstromen naar een stage of daadwerkelijke baan bij A&M Recycling. Studenten van het mbo, hbo of de universiteit kunnen in de praktijk aan de slag met circulair ondernemen op strategisch niveau of het adviseren van klanten van A&M Recycling en In2Waste over circulair ondernemen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Dag van de Duurzaamheid op www.dagvandeduurzaamheidonderwijs.nlBleiben Sie über unseren Newsletter auf dem Laufenden