Cookie-Benutzereinstellungen
EinstellungenZustimmen
Abfall hat Zukunft
010 415 17 75

De A&M Groep is sinds deze maand aangesloten bij International Tank Container Organisation (ITCO). Hiermee draagt de A&M Groep bij aan de promotie van de tankcontainer als veilige, kostenefficiënte en duurzame manier van transport. Door de samenwerking helpt de A&M Groep bovendien mee aan de duurzame verwerking en recycling van tankcontainers.

Meer dan 90% van onze grondstoffen en gebruiksartikelen wordt vervoerd in containers. In een tankcontainer worden vloeistoffen getransporteerd. Ook deze containers worden steeds belangrijker, zeker nu de energietransitie vraagt om meer transport van duurzame energiedragers en schone brandstoffen, bijvoorbeeld waterstof of bioLNG.

International Tank Container Organisation

 De International Tank Container Organisation (ITCO) is de internationale brancheorganisatie voor tankcontainers. De ITCO promoot het gebruik van de tankcontainer door de belangrijkste spelers in de branche te verenigen en kennisbijeenkomsten en trainingen te organiseren. Op die manier worden technologische en commerciële ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid van tankcontainers gestimuleerd. 

Duurzame verwerking en hergebruik

Met de A&M Groep heeft de ITCO ook een partij aan boord die kan meehelpen om tankcontainers aan het einde van de levensduur te demonteren en duurzaam te verwerken. De A&M Groep beschikt over het materieel en de kennis die nodig zijn om tankcontainers te transporteren, verantwoord te recyclen of te hergebruiken en die reststromen opnieuw in te zetten. Op die manier draagt de A&M Groep bij aan de missie van de ITCO omtrent deze duurzame en veilige vorm van transport

Bleiben Sie über unseren Newsletter auf dem Laufenden