Cookie-Benutzereinstellungen
EinstellungenZustimmen
Abfall hat Zukunft
010 415 17 75

De A&M Groep viert op 1 april 2023 haar twintigjarig jubileum. Oprichters Leo Overweel en Nico van der Have  begonnen aan de keukentafel met een plan voor een metaalrecyclingbedrijf. Ze legden samen een symbolisch startkapitaal in; een biljet van 50 euro. Inmiddels is de A&M Groep uitgegroeid tot een vooraanstaande organisatie die haar opdrachtgevers verder helpt in de circulaire economie.

Bijdragen aan de circulaire economie

De A&M Groep heeft vijf vestigingen in de regio Rotterdam en telt inmiddels ruim tachtig medewerkers. Met de kennis van metaalrecycling en een scherpe visie op de circulaire economie ondersteunt de A&M Groep opdrachtgevers met onder andere de verwerking van metaalstromen. Deze worden niet gezien als afval, maar als grondstof voor nieuwe toepassingen. Op die manier dragen de A&M Groep en haar relaties bij aan de circulaire economie.

Certificeringen spelen belangrijke rol

Vanaf de oprichting van, toen nog A&M Recycling, speelt certificering een belangrijke rol. Certificeringen bestendigen de kwaliteit van dienstverlening en zorgen voor transparantie in de sector. Inmiddels heeft de A&M Groep negen verschillende certificaten die nauwgezet worden onderhouden. Die continue aandacht voor de juiste certificering is uniek in de markt, en geeft opdrachtgevers het vertrouwen dat nodig is in een duurzame samenwerking.

Uitbreidingen en nieuw hoofdkantoor

Een belangrijke stap in de ontwikkeling van het bedrijf is de verhuizing in 2006 naar het hoofdkantoor aan de Montrealweg 120 in Rotterdam Botlek. Deze plek, centraal in het Rotterdamse havengebied, geeft de A&M Groep de strategische positie om verder te groeien. Een andere belangrijke stap komt in 2018, wanneer de oorspronkelijke werf in de Europoort van 3.000 m2 wordt uitgebreid tot een zogenoemde Innovation Plant van meer dan 10.000 m2.

Oprichting van In2Waste Solutions

Met deze ontwikkeling onderstreept de A&M Groep haar rol in de circulaire economie. Op de Innovation Plant huisvest de A&M Groep haar nieuwe kennis- en innovatiecentrum In2Waste Solutions. In2Waste is gespecialiseerd in circulaire vraagstukken en zet zich in om opdrachtgevers te ondersteunen bij het realiseren van hun circulaire doelstellingen. Ook adviseert In2Waste opdrachtgevers op het gebied van sociaal ondernemen. 

Kennis delen dé manier om vooruit te komen

De visie en kennis op het gebied van de circulaire economie deelt de A&M Groep graag met de markt en haar opdrachtgevers. Op die manier wordt de impact van het twintigjarige bedrijf alleen maar groter. Hiervoor is de In2Waste Academy opgericht, die naast het ontwikkelen van onze eigen mensen inzet op kennisdeling met relaties, overheid en andere bedrijven in de circulaire economie. Kennis delen is dé manier om vooruit te komen. Oók de komende jaren.

Bleiben Sie über unseren Newsletter auf dem Laufenden