Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Afval heeft toekomst
010 415 17 75

Ik weet nog dat ik ongeveer 10 of 11 jaar geleden binnen stapte aan de Montrealweg in Rotterdam Botlek, toen nog nummer 100. Ik weet het nog goed, het is tenslotte nog maar 10 of 11 jaar geleden.

Onlangs was ik bij m'n moeder en hadden wij het over een vakantie met het gezin in Königswinter in Duitsland, ruim 50 jaar geleden. Ik kon het me nog goed herinneren. Er is veel veranderd in die 50 jaar. Mijn vader had een Renault 4 bestelauto, misschien kent u ze nog, zo één met boven de achterdeuren een luik, van die hele dunne stoelen en bank en ja inderdaad zo'n versnellingspook uit het dashboard. Nou ja dashboard, een snelheidsmeter met benzinemeter en een temperatuurmeter.

Ja er is sinds die tijd veel veranderd. Benzine en dieselauto's worden langzaam aan vervangen door hybride en volledig elektrische auto’s en deze worden beoordeeld op hun CO2 uitstoot. Met dat Renaultje zou m'n vader niet meer naar de stad kunnen. De vuilnisbak is vervangen door een kliko of een ondergrondse afvalcontainer.

De ijzeren hond van de bakker of de melkboer is niet meer. Maar beter ook, want je kan de bakker en melkboer toch ook niet meer met guldens en daalders betalen. Ja er is veel veranderd. Overigens die ijzeren honden waren hun tijd ver vooruit en hadden nu makkelijk in de zogenaamde milieuzones kunnen bezorgen. Bezorgen gaat nu via de grote koeriersdiensten en je bestelling is zelfs online te volgen. Met de komst van de computer, internet en smartphone zijn de veranderingen nog veel sneller gegaan en we staan pas aan het begin.

Zeg nou zelf: hoe lang is het nou, op die 50 jaar, geleden dat we een smartphone hebben. Je moet mee, of je wilt of niet. Alleen al om het feit dat bijna niemand meer een normale telefoon heeft en telefooncellen al helemaal niet meer te vinden zijn. Kortom er verandert veel, ook in de laatste jaren bij en voor A&M Recycling.

"De recyclingindustrie is voor ons één van de belangrijkste pijlers van de circulaire economie”, zo werd keer op keer herhaald door de hoogste vertegenwoordigers van DG Environment en DG Grow, de Europese ministeries van Milieu en Economische Zaken, alsook de Europarlementariërs die optraden. ‘Design for Reuse/recycling’ en het optimaliseren van de condities voor de recycling industrie werden aangehaald als belangrijke stappen in het realiseren van de circulaire economie.

Design for Reuse, circulaire economie en dan is er ook nog Cradle to Cradle, Carbon Footprint, MVO, ketenaansprakelijkheid en WEEELABEX.

Poeh er is nogal wat veranderd in die laatste paar jaar. Wat het allemaal inhoudt kan u natuurlijk googelen of misschien beter eens navragen bij het kenniscentrum van de A&M Recycling groep: In2Waste.

U krijgt dan persoonlijke uitleg en advies over wat het eventueel voor u betekent. Die persoonlijke uitleg en het advies, dat is nou zoiets dat niet veranderd is bij A&M Recycling.

Met vriendelijke groet,

Paul Verhagen

Blijf op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief